Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 20:08 - Натовска Полша се "удивила" моля си ви се от 'чехска" покана
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 721 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
RZECZPOSPOLITA: ПОЛША Е ВЪЗМУТЕНА, ЧЕХИЯ ПОКАНИ ПУТИН БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ В ОСВИЕНЦИМ 22.11.2014 · by Светът днес · in Светът. ·

imageПолша е възмутена от поведението на съседа си – Чешката Република, която реши да проведе мероприятие в чест на годишнината от освобождаването на концентрационния лагер Освиенцим от съветските войски. Още по-голямо негодувание предизвика фактът, че на церемонията, освен другите световни лидери, е поканен и президентът на Русия Владимир Путин, пише Rzeczpospolita.

„Светът е удивен от чешката покана за Владимир Путин“, – пише полското издание. Президентът на Чехия Земан организира международна среща на държавните глави по случай годишнината от освобождаването на Освиенцим. Както поясни прес-секретарят на президента Иржи Овчачек, президентът е поканил представители на всички държави-победителки, отбелязва изданието.

imageИстинска изненада е следното: освен това, че годишнината на освобождаването на Освиенцим ще бъде празнувана в Чехия, а не в Полша, сред поканените е и президентът на Русия Владимир Путин. „Това трябва да се възприеме като пореден русофилски жест на чешкия президент, който нееднократно критикува западните санкции срещу Русия и особено топло се изказва за Путин“, – отбелязва изданието.

Поканата на руския лидер контрастира със ситуацията по време на неотдавнашната среща на G-20, когато Путин бе приет от западните лидери много студено и понесе тяхното дълбоко неодобрение за политиката си към Украйна, припомня изданието.

image„Поканата към Владимир Путин е нещо естествено, – поясни и министър-председателят на Чехия, Богуслав Соботка. Никой не може да отрече участието на СССР в победната коалиция“, – резюмира полското издание Rzeczpospolita.

 

 

Rate this:   26   2     Оцени

 

Сподели: Related

"Призракът" на СССР докара до лудост САЩIn "Анализи"

Костурица припомни на САЩ, че не те са освободили Европа от фашизмаIn "Светът"

Жириновски настоява да се "измете от Земята лилипутската държава"In "Светът"

Tags: антифашистивладимир путинкомунистиконцентрационен лагеросвиенцимполшарусиясветът днессссрсъветски войски,фашистихитлерчехия Навигация в публикациите  Еще една жива факла от мизерия (и видео) Зов за помощ! „Има дни, в които ям само хляб и шума“  5 responses to “Rzeczpospolita: Полша е възмутена, Чехия покани Путин без разрешение в Освиенцим
  1. imageВ.Митев 26.11.2014 в 15:24 · · Отговор →   4   0     Оцени

     

    Все още не губя надежда, че и в Полша има и нормални, разумни хора. И може би даже са мнозинство. Затова бих казал, че не „Полша е възмутена“, а „Полските марионетки на Фашингтон, които управляват страната, играят ролята на възмутени“. По-сложно е като изречение. Но е по-вярно.

  2. imageДани 23.11.2014 в 11:56 · · Отговор →   7   0     Оцени

     

    Поляците , освен, че са алкохолици , са и комплексари. Освиенцим е освободен от червената армия, а не от американците или англичаните, които до последно са се ослушвали накъде ще задухат ветровете. И докато янките са печелили от военни доставки, руснаците са гинели , жертвайки живота си за европейските народи. Това всеки нормален българин трябва да го знае и да го разказва на децата си.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1183573
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930