Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2016 16:49 - VARFÖR JAG? DEN SVENSKA HISTORIAN GER SVARET FÖR SIN GENOCIDE MOT MIG OCH DEM MINA BARNA / ЗАЩО АЗ?! – ШВЕДСКАТА ИСТОРИЯ ДАВА ОТГОВОР СЪС С
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 298 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.09.2016 16:58


VARFЦR JAG? DEN SVENSKA HISTORIAN GER SVARET FЦR SIN GENOCIDE MOT MIG OCH DEM MINA BARNA

ЗАЩО АЗ?!

 ШВЕДСКАТА ИСТОРИЯ ДАВА ОТГОВОР СЪС СВОЯ ГЕНОЦИД ПРОТИВ МЕН И ДЕЦАТА МИ

(редактирано и коментирано)


Швеция е разчекната между Нацистка Германия, Хитлер и НАТО и Фема-кемпсобществото на Новия световен ред на Режима на САЩ.

Sverige stеr pе huk och gцr schpagatt isдrhukat mellan Nazityskland, Hitler och NATO och Fema-camps samhдllet еt Nya Vдrldsordningen tillhцrande Regimen i USA.

Защо бях пребита в местната ми поликлинка в Швеция след побои у дома. Защо бях бита. Защо социалната служба и 4 лекари изхвърлиха 14 бр. червеи и ги нарекоха фобия от червеи и шизофрения? Моите звукозаписи с ем пи тройка и по телефонния ми секретар дават отговор. Но дори и самата шведска история. Аз съм една славянска жена. Шведската история поднася отговора. Защо бях подложена в НЗОК офис Русенгоурд в Малмьо на 2 броя принудителни аборти след раждането на второт ми дете (но на албанците позволяват да имат до 15 деца в Швеция, докато ние славяните не получаваме това право от Гуннилла Бюребратт, работеща към НЗОК Русенгоурд – вие я виждате в колажа ми със снимката й в блога ми).

Виждаме, че информаторите въобще не са ново явление използвано днес от шведската соц служба и полиция, училище и дет. градини и затворени отделения. Те са от 30-те години на НациГермания.

Моля, освен това, обърнете внимание, че социалните служби и учреждения на Швеция днес се занимават да изнамират и приписват на нас, емигрантските семейства „асоциални проблеми” – виж „асоциално поведение” за лесбийките с черен триъгълник в текста и направете сами своя извод след като откриете паралелите!

Следващото заглавие от историята на нацистите касае славянското население. Сега аз съм по стечения на обстоятелствата една славянска жена. Вие виждате и сами, че дори в това отношение, чиновниците които са ме „обслужвали” в шведските учреждения са доказали, че тяхната кръв не е станала на вода – славянския ми произход и презиме са били за престъпленията им един „морков” сам по себе си. Сега, аз не съм лесбийка и не съм и мъж—хомосексуалист, така че само тази точка не ме засяга в поведението им. Изпаднала съм от наследствения им модел така да се каже. Аз съм в други източни движения, и научих, че едно от децата ми вече са му промили мозъка да бъде гордо „атеист”. .

Макар и да съм била няколко години сред „Свидетелите на Йехова” аз не съм в това движение днес, но религиозна принадлежност е аргумент за репресии от шведската социална служба днес. Моля, забележете, че под рубрика „Свидетелите на Йехова” се говори за същото за което аз много пъти повтарям и подчертавам в мемоарите си в блоговете ми – за „нацистки учреждения” които са реалност в модерна, демократична и солидарна Швеция днес в отношението им към мен и към семейството ми днес в Швеция! Моля, отбележете, и че интернирането на религиозните които не се подчинявали  в моя случай може да се сравни до поставянето ми в Черен списък като „неудобна на учрежденията” за унищожаване, и интернирането последва и пребиването ми – както са вършели с неудобните от Йехова. И по този параграф шведските учреждения са останали верни на нацисткото си историческо наследство и култура. Освен това, ми прави впечатление, че мнозина от родителите-жертви на шведските социални служби в родителските групи с жертвите в Швеция, са именно Свидетели на Йехова и те твърдят, че учрежденията ги преследват на религиозна основа днес в Швеция. Мога да спомена името на Маттияс Гаскон като един от тях.

За „концлагер” днес шведите ползват Затворените си отделения, като по признания на шефа му д-р Борога, въпросите и тактиката за разпит се получават от соц секретарки по телефон ежедневно – там има и подлекари които измъчват жертвата под командата на същите шпиц-Хитлерови Хелги, като в моя случай д-р Лий ме направи развалина. Същата соц секретарка се беше затворила от соц съвет в дом за мъчения на деца Атенагоурден в гр. Уддевалла цели пет месеца като „контактно лице” с децата ми – какви мъчения е извършвала с тях вътре не мога да разкажа, тъй като децата ми са все още в Швеция и не смеят да разказват спомени от това ужасно време. Аз си спомням само как социалните щурмували училището на средното ми дете в класа и излъгали че момичето е болно и я изолирали без училище да седи вътре в Хитлеровия дом Атенагоурден. Това си го спомням от едно писмо от адвоката на баща й до моята адвокатка Рюби.

Следващото заглавие също го намирате в моя случай „немци от друга етническа основа която не е немска” . В нашите родителски групи на жертвите на днешните шведски учреждения и в моите блогове многократно съм проучвала статистиката и съм описвала заключението си, че шведите воюват със смесените бракове и с лицата от нешведски произход и с полушведска (смесена) кръв от тях. И това заглавие е актуално и спазено от шведските социални служби и Каса в случая ми. Когато преписвам за децата от смесена кръв между французи и немкини, мога да коментирам, че съм разказвала и от моите сънища от профетичен характер касаещи страхове от стерилизация на децата ми – дори мисля че с тайните училищни ваксини чието съдържание и наименование училището на сина ми, напр. отказа да сподели с мен като с родителница, стерилизацията на децата ми е вече факт. Като че времето е спряло да тече в Швеция цели 80 години!! Говорейки за стерилизация на недотам-арийски деца, сравнявам и с Гунилла Бюребратт която от името на шведската НЗОК ме изпрати на 2  принудителни аборта в МАС-болницата на гр. Малмьо последния 2003 г. и говоря за финансовите наказания и губенето на жилището ни след това. Не ви говоря и за каненето на децата ми да бъдат „лабораторни мишки” за тестване на нови шведски лекарства в гр. Лунд още като бебета. Макар и да родих три здрави ментално и физически деца, то социалните служби ангажирана логопед, Детска Зравна Централа, детска градина и  училище за да ми внушат на мен и на децата, ми, че видите ли, децата ми били бавно развиващи се, когато в много отношения всъщност децата ми са били години напред в развитието си преди своите връстници.

В рубриката „хора с увреждания” спадам аз, като Касата има сметка да бъда убита с пребиване и отравяне в Затворено отделение за да не ми плаща пенсия, макар и минимална. Аз вече съм ненужен товар за шведското общество и реакциите на Каса и соц служба са също като на нацистите под сходното заглавие в историческия материял отдолу. Смърт за ревматиците и дайте да ги регистрираме като ментално болни за да изкараме някой лев от принудителните невролептични отрови – с други думи бе пък моята участ в днешна Швеция, в която не получих направление за ревматолог а пътувах на частно и в други държави за да бъда преглеждана и лекувана.

Въобще, като болна и пришълка с деа от смесен брак, съм била мишена за всичките вродени инстинктивни предразсъдъци и съм предизвикала агресия и война със самото ми съществуване и случай, дори и да не си отварях устата. ШВеция желае млади и здрави, работоспособни и глупави –за  физическа работна ръка – хора от Изтока,  а аз бях тяхната противоположност – бреме, товар за елиминиране. Швеция е вярна на неоколониалистичния си дух. Политиците й бомбират и заразяват с радиоактивност държавите ни – за да й работим мръсните и неплатени работи ,както вършех аз 17 години, но въпреки това бях украдена от професионалния ми стаж от чиновничката Мари Вилборй към касата НЗОК в Малмьо по просто изречение състоящо се от подлог и сказуемо – Мари лъжливо ме описваше като новопристигнал бежанец друсащ се в лодка в Пристанишето на Малмьо крадейки 17те ми години и с това пенсията ми.

Но сега, моля, прочетете фактите от историята на тази част от света (копирано и преведно):

НАЦИСТКОТО ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ДРУГИ ГРУПИ

Факти за Холокоста

Една Германия формирана в Нацистка Германия

Нацистка Германия 1933-1939 г.

Преследването на евреи през 1930-те години

Втората Световна Война.

Холокостът

Циганите по време на Холокоста

Нацистките преследвания на други групи

Референси

Хомосексуални, политически противници, поляци и русняци – всичките те били подтискани и убивани по време на нацисткия режим.

Много групи, освен еврейската, били подложени на подтискане и убивани през време на нациския режим.

ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОТИВНИЦИ НА НАЦИЗМА

Политическите противници били интернирани почти незабавно след като Хитлер взима властта през 1933 год. и били отвеждани в първия концентрационен лагер Дахау на север от Мюнхен. Затворниците били подлагани на засилени издевателства и различни наказателни мерки за да променят своя политически възглед. Мнозина от тях били убивани или умирали. Тия, които преживели били освободени след няколко месеци когато тяхното съпротивление било пречупено.

ХОМОСЕКСУАЛНИ МЪЖЕ И ЖЕНИ

За хомосексуалните немски мъже се смятало, че съставляват опасност за „арийската раса”. Те били тероризирани и преследвани. Тях ги имали за слаби и за неспособни да защитават нацията. След взимането на властта от нацистите, те били подлагани на все по-силен натиск. Изисквали да се откажат от хомосексуалните си връзки и да „осъзнаят расата си”. Не-немски хомосексуални мъже не били подлагани на никакви мерки, ако нямали немски партньор.

През 1935 г. бил въведен нов закон в който дори заподозрението за хомосексуализъм или подобно „подозрително поведение” служело за основа на арестуване.

Между 1937-39 г., когато преследването на хомосексуалисти-мъже било най-интензивно, били проведени неизброимо количество акции против места за срещи и една мрежа от информатори била създадена. От 1938 г. хомосексуалисти-мъже били изпращани в концлагери. Около 100 000 мъже били арестувани и от тях половината били осъдени за хомосекуализъм.

Между 5 000 и 15 000 били извозени в концлагери. Тях ги накарали да носят един розов триъгълник като знак че принадлежат на групата на хомосексуалните. Отношението на охранителите към тези затворници било неописуемо брутално. След като нацистите смятали, че хомосексуализма е болест, то затворниците щели да бъдат „излекувани” чрез излагане и тежка работа. Мнозина били подложени на много жестоки медицински експерименти. Хиляди хомосексуалисти били убити или умрели, точно колко много това не се знае с точност.

Лесбийските жени, които били изпращани в лагерите, на тях давали да носят черен триъгълник. Той бил знак, че били наказвани за „асоциално поведение”. Колко жени-лесбийки попаднали в концлагерите и колко умрели  там било неизвестно тъй като в групата „асоциални” имало всякакви други категории хора.

СЛАВЯНИ

Славянските народи – хм, тях ги смятали по-нисшестоящи от германския народ според нацизма. Въпреки това словаци, хървати, българи и част от украинското население били присъединени като съюзници на нацистка Германия. Отношението което хората получили се различавало между различните райони.

Повече от 3 000 000 руски военнопленници били избити, накарани да работят до смърт, гладна смърт или до смърт от премръзване. Високопоставени функционери в пределите на държавата и комунистически водачи били също убивани.

Почти 2 000 000 нееврейски поляци били убити от нацистите. Полското водачество щяло да бъде елиминирано, народът бил тероризиран и полската нация - да изчезне. Поляците щели да съставят една резерва за работна сила която щяла да изпълнява робски труд в безбройните фабрики и лагери които немците стартирали. Полското политическо ръководство било незабавно затворено след като войната избухнала и било изведено в различни лагери. Много поляци били застреляни или умрели от тежката работа, от глада и от лошите условия. Почти 2 000 000 поляци работили по време на войната  като робски работници в Германия. През съветскат окупация 1939-1940 г. 750 000 поляци били депортирани в работни лагери в Съветския Съюз и поне 15 000 затворници били избити от съветската армия.

„СВИДЕТЕЛИТЕ НА ЙЕХОВА”

„Свидетелите на Йехова: са една група, която на религиозна основа отказвала да се подчини на нацистката партия и се противопоставила на Хитлер като водач.

През 1933 г. имало между 20 000 и 30 000 свидетели на Йехова в Германия. Тяхното нежелание да участвуват в нацистките организации и да честват флага и да правят „хитлерски поздрав” разгневявал нацистките учреждения. През 1935 година когато въвели повсеместна военна служба конфликтът се задълбочил. Свидетелите на Йехова отказвали да участвуват в армията въз основа на вярата си. Те били верни на своята религия и продължавали своите изучавания на библията и не се подчинявали на никой друг освен на Бог. През 1930 г. имало приблизително 6 000 Свидетели на Йехова които били интернирани в различни затвори и лагери.

Около 2 000-2500 немски Свидетели на Йехова и почти 1 000 от друга националност били изпратени в различни концлагери. На тях дали да носят един лилав триъгълник. Дори по време на тежките условия които царували те продължавали с дейността си със срещи за молене на господ и с мисията си.В концлагера Бухенвалд Свидетелите на Йехова дистрибуирали религиозен материял  който бил напечатан на една пресовъчна машина под земята. Членовете в Свидетелите на Йехова получили подкрепата един на другиго. Те се чувствували сигурни във вярата си, че тяхното страдание  било част от тяхната работа за Господ.  От тия свидетели, които попаднали в концлагери количеството умрели е пресметнато на около 1 000 немски Свидетели на Йехова и около 400 ненемски.

Немци с друга етническа основа която не е немска

Нацистката расова политика получила последствия за тези 20 000 – 30 000 деца на немски мъже, които са се женили за черни жени от някоя от колониите. Техните деца били подложени на терор още преди нацистите да вземат властта . Имало също така една малка група „черни деца”, чиито бащи били френски войници от колониите които са се оженили за немски жени. Много от тия деца били стерилизирани.

Хора с увреждания

Също що касае хората с увреждания е трудно да знаем колко много били потърпевшите на нацистката политика от 30-те и 40-те години на Германия. Учените са изброили, че около 1 000 000 души или са били убити, стерилизирани или са били използвани за робски труд или по друг начин в нацистка Германия. Поне 275 000 са били убити или единствено въз основа на своето увреждане и между другото в така наречената програма Т4-програмата. Хората с други типове увреждания на функциите на тялото и болести са били подлагани, като: неразбиращи, депресирани, ментално наранени, слепи, и др. Всички те са били нежелани според нацистката идеология.

През 1933 година излязъл един немски закон, който задължил със стерилизиране на хората с физически увреждания. Около 400 000 мъже и жени били стерилизирани въз основа на закона.

ИЗТОЧНИК:

http://www.levandehistoria.se/fakta-om-forintelsen/den-nazistiska-forfoljelsen-av-andra-grupper

 

превод от шведски език :

Марийка Кръстева Томова

Превода и коментарите подлежат на авторски права, и моля при копировки да бъде цитирано името ми!

...

 

VARFЦR JAG? SVENSK HISTORIA GER SVARET FЦR SIN GENOCIDE MOT MIG OCH MINA BARN

(Reviderat och kommenterat)

 

Varfцr jag blev slagen pе min lokala vеrdcentral i Sverige efter misshandel i hemmet. Varfцr blev jag misshandlat. Varfцr kastade soc och fyra lдkare 14 sorters maskar och kallade dem fцr maskfobi och shisofreni? Mina mp3- och telefonsvarareinspellningar ger svaret. Men дven svenska historian. Jag дr en slavisk kvinna. Sveriges historia ger mig svaret. Varfцr jag blev utsatt pе Fцrsдkringskassan Rosengеrd i Malmц senast 2003 fцr 2 tvеngsaborter efter mitt andra barn (men albaner fеr ha 15  barn i Sverige, emedan vi slaver inte fick av FKs Gunnilla Bjurebratt – ni ser henne pе  bildcollage). Av texten fцrstеr vi att informatцrerna дr inte alls en nysvensk fцreteelse som de anvдnds idag i Uddevalla pе socialtjдnsten, polisen, dagis, skola, slutna avdelningar o s v, informatцrerna hдrstammar fr. nazityskland och dess 30-tal av fцra еrhundradet.Varsеgoda, fцrutom, lдgg mдrke till, att socialtjдnsterna och myndigheterna i Sverige idag sysslar med att upphitta och tillskriva еt oss, emmigrantfamiljerna ”associala problem” – och kolla sedan ”Det asociala beteendet” fцr dem lesbiska kvinnorna med svart triangel i texten och sedan gцr sjдlva sin egen slutsats efter att upptдcka paralellerna.

Nдsta rubrik om nazisternas historia handlar om slaviska folket. Nu rеkar jag vara en slavisk kvinna. Ni ser sjдlva att дven i det hдr avseendet har de tjдnstemдn som ”servat” mig pе dem svenska myndigheterna bevisat att deras blod blir inte till vatten – slaviskt ursprung och efternamn har fцr deras brott varit en drift i sig.  Nu дr jag inte nеgon lesbisk kvinna och дr inte heller homosexuell man. Sе pе den punkten rеkar jag vara utanfцr det hдr arvet helt oberцrd.


Trots att jag har varit i nеgra еr bland ”Jehovas vittnen” дr jag inte med i deras rцrelse idag, men religiцs tillhцrighet дr en argument fцr reppresalier frеn den svenska socialtjдnsten idag. Jag дr med andra цsterlдndska rцrelser, fick veta att ett av mina barn дr stolt hjдrntvдttat att vara ”ateist”.  Varsеgoda, och lдgg mдrke till, att under rubriken ”Jehovas vittnen” talar man om detsamma som jag har ett flertal gеnger uppreppat och understruckigt i mina memoarer i mina bloggs – om ”nazistiska myndigheter”, vilka дr en realia i det moderna, demokratiska och solidariska Sverige idag i deras behandling mot mig och min familj i Sverige!

Var sе snдlla nu och lдgg mдrke till att interneringen som straff fцr dem religiцsa vilka underordnades ej – kan i mitt fall hдrledas och jдmfцras med min uppstдllning i Svart lista som ”obekvдm fцr myndigheterna” till mord, emedan det hela еtfцljdes av  min misshandel och internering – sеsosm de gjorde med Jehovas vittnen. Дven pе den hдr paragrafen har de svenska myndigheterna fцrblivit trogna till sin nazistiska historiska arv och kultur. Dessutom, det kan dock inte undgе min uppmдrksamhet, att flertalet frеn fцrдldrarna-offer fцr dem svenska socialtjдnsterna tillhцrande fцrдldrargrupperna med offer i Sverige, tillhцr nдmligen just Jehovas vittnen och de hдvdar att myndigheterna fцrfцljer dem pе religiцs grund idag i Sverige. Jag kan nдmna namnet Mattias Gaskoigne som en av dem.

Fцr ”konclager” idag anvдnder svenskarna sina s k Slutna avdelningar, vilka efter erkдnnanden fr. deras chef dr Borota, hans fцrhцrs frеgor och taktik till fцrhцr erhеller han frеn soc sekreterskorna per telefon dagligen – dдr finns дven underlдkare vilka torterar sitt offer mentalt under kommando frеn samma Spitz-Hitler-Helgor sеsom i mitt fall dr Lee  gjorde mig pе 2 dygn till en ruin. Samma soc sekretarska hade lеst in sig med tillеtelse fr. social nдmnden i Uddevalla kommun i hemmet fцr tortyr fцr barn Athenagеrden i Uddevalla i hela fem mеnader som ”kontaktperson” med mina barn – vilka tortyr har hon utfцrt med dem dдr inne jag kan dock inte berдtta om, eftersom mina barn befinner sig fortfarande iSverige och vеgar inte berдtta minnen frеn den hдr hemska tidsperioden.  Jag minns bara hur soc stormade mellersta barnets skola och ljцg att flickan var sjuk och isolerade henne fr. skola att sitta isolerat i Hitlerhemmet Athenagеrden. Detta minns jag frеn ett brev, sдnd fr. pappans advokat till min advokat Ruby.

Nдsta rubrik дven det finner ni existera i mitt fall ”tyskar av annan etnisk bakgrund дn den tyska”. I vеra fцrдldrargrupper fцr offren till dagens svenska myndigheter  och i mina bloggs jag har ett flertalgеnger undersцkt statistiken och har beskrivit min slutsats, att svenskarna krigar med blandдkenskapen och med personer frеn icke svenskt ursprung och med halv-svenskt (bland-) blod bland sin befolkning. Дven den hдr rubriken sеledess дr hцgtaktuell och fцld av de svenska socialtjдnsterna och i Fцrsдkringskassan i mitt fall.

Nдr jag skriver av om barnen fr. blandblod mellan fransmдn och tyskor, jag kan kommentera fцljande, att jag har redan berдttat дven frеn mina drцmmar av profetisk karaktдr angеende mina rдdslor om tvеngssterilisering av vеra barn – jag t o m tror, att via dem hemliga skolvaccinationerna vars innehеll och benдmningar min sons skola t ex vдgrade dela med mig som fцrдldrar, sе jag tror dе att mina barns sterilisering дr redan faktum. Tiden stеr stilla i Sverige pе nдstan 80 еr! Lдsande om steriliseringen av icke helt ariska barna, jag jдmfцr med Gunilla Bjurebratt, vilken i namnet pе svenska Fцrsдrkingskassan i Malmц sдnde mig till 2 tvеngsaborter pе sjukhuset MAS i Malmц senast еr 2003, och dе talar jag om finansiela bestraffningarna дven och fцrlusten av vеr bostad efter detta.

Jag talar ej till er om mina barns bjudningar att fе vara ”labbmцss” fцr testning av nytillverkade svenska mediciner i staden Lund redan som babysar. Fast jag fцdde tre friska mentalt och fysiskt barn engagerade soc logoped, BVC, dagis och skola att intala еt mig och barna att barna skulle varit underutvecklade, nдr de var i mеnga utseenden i flera еr fцre sina jдmnеriga.

Under rubriken ”funktionsnedsatta” tillhцr jag, nдr deras Fцrsдkringskassa tjдnnade pе att jag skulle bli mцrdad via misshandel och fцrgiftning pе Sluten avdelning дn att betala till mig ngn sjukpension дven minimal sеdan. Jag дr redan onцdig last fцr det svenska samhдllet och reaktionerna pе Fk och soc tjдnsten blev exakt som nazisternas under liknande rubriken under historiska materialet under. Dцd еt reumatikerna och lеt oss registrera dem som mentalt sjuka fцr att tjдnna nеgon kronoa frеn tvеngsneuroleptiska gifterna i morgon – med andra ord blev mitt цde i dagens Sverige, i vilken jag fick ej nеgon reumatologremiss  utan reste privat och дven till andra lдnder fцr att bli undersцkt av en reumatolog och behandlad.

Цverhuvudtaget, sеsom sjuk och invandrare med barn fr. blandдkenskap, har jag varit den mеltavlan fцr samtliga infцdda instinktiva fцrdommarna och har fцrorsakat aggresion och krig med min blotta existens och fall, t  o m i fall jag inte hade цppnat min mun. Sverige цnskar unga och friska arbetsfцra och dumma – fцr att utnytta oss som fysisk arbetskraft – mдnniskor fr. Цst, och jag var deras motsats – en last, belastning till eliminering. Sverige дr  sin neokolonialistiska anda trogen. Dess politiker bomberar och smittar med radioaktiviet vеra lдnder – fцr att vi skall jobba еt Sverige dess smutsiga och underbetalda jobb, sеsom jag utfцrde i 17 еr i Sverige. Men trots detta blev jag bestulen frеn mina yrkesеr frеn tjдnsteman Marie Wihlborg pе FK Malmц via en enkel mening pе verb och substantiv – Marie ljцgnaktigt beskrev mig dдr som nytillkommen flykting hoppande ute i en bеt i hamnen i Malmц, genom stjдla dem 17 mina yrkesеr och dдrmed дven bestjдla mig pе min sjukpension.

 

 

Den nazistiska fцrfцljelsen av andra grupper

·         Fakta om Fцrintelsen

o    Ett Tyskland som formades till Nazityskland

o    Nazityskland 1933-1939

o    Judefцrfцljelserna under 1930-talet

o    Andra vдrldskriget

o    Fцrintelsen

o    Romer under Fцrintelsen

o    Den nazistiska fцrfцljelsen av andra grupper

o    ReferenserHomosexuella, politiska meningsmotstеndare, polacker och ryssar – alla fцrtrycktes och mцrdades de under den nazistiska regimen

Mеnga grupper, fцrutom den judiska, utsattes fцr fцrtryck och mцrdades under den nazistiska regimen.

Politiska motstеndare till nazismen

Politiska meningsmotstеndare internerades nдstan omedelbart efter att Hitler tagit makten 1933 och fцrdes till det fцrsta koncentrationslдgret Dachau norr om Mьnchen. Fеngarna utsattes fцr starka pеtryckningar och olika straffеtgдrder fцr att дndra sin politiska uppfattning. Mеnga mцrdades eller dog. De som цverlevde frigavs ofta efter nеgra mеnader dе deras motstеnd var nedbrutet.

Homosexuella mдn och kvinnor

Homosexuella tyska mдn ansеgs utgцra en fara den ”ariska rasen”. De trakasserades och fцrfцljdes. De ansеgs klena, svaga och ofцrmцgna att fцrsvara nationen. Efter det nazistiska maktцvertagandet utsattes de fцr ett allt hеrdare tryck. Man krдvde att de skulle цverge sina homosexuella relationer och bli ”rasmedvetna”. Lesbiska kvinnor ansеgs inte utgцra ett lika stort hot. Inte heller utsattes icke-tyska homosexuella mдn fцr nеgra еtgдrder, om de inte hade en tysk partner.

1935 infцrdes en ny lag dдr дven misstanken om homosexualitet eller liknande ”misstдnkt beteende” var grund fцr arrestering. Mellan 1937 – 1939,dе fцrfцljelsen av framfцrallt homosexuella mдn var som vдrst, genomfцrdes otaliga aktioner mot olika mцtesplatser och ett nдtverk av informatцrer skapades. Frеn 1938 skickades homosexuella mдn till koncentrationslдger. Omkring 100 000 mдn arresterades och av dem dцmdes hдlften fцr homosexualitet.

Mellan 5 000 och 15 000 fцrdes till koncentrationslдgren. De fick bдra en rosa triangel som tecken pе att de tillhцrde den homosexuella gruppen. Vakternas behandling av dessa fеngar var oerhцrt brutal. Eftersom nazisterna ansеg att homosexualitet var en sjukdom skulle fеngarna ”botas” genom fцrnedring och hеrt arbete. Mеnga utsattes fцr mycket grymma medicinska experiment. Tusentals homosexuella fеngar mцrdades eller dog, exakt hur mеnga дr inte sдkerstдllt.

Lesbiska kvinnor som skickades till lдgren fick istдllet bдra den svarta triangeln Det var tecknet fцr att man straffats fцr ”asocialt beteende”. Hur mеnga lesbiska kvinnor som hamnade i koncentrationslдger och hur mеnga som dog dдr дr okдnt eftersom det i gruppen ”asociala” ocksе fanns andra kategorier av dцmda.

Slaver

De slaviska folken ansеgs vara underlдgsna det tyska folket enligt nazismen. Trots detta var slovaker, kroater, bulgarer och en del av den ukrainska befolkningen lierad med det nazistiska Tyskland. Behandlingen som mдnniskorсna fick kom dдrfцr att skilja sig еt mellan olika omrеden.

Mer дn tre miljoner ryska krigsfеngar mцrdades, arbetades till dцds, svalt eller frцs ihjдl. Hцga funktionдrer inom staten och kommunistiska ledare mцrdades ocksе.

Nдstan tvе miljoner icke judiska polacker mцrdades av nazisterna. Det polska ledarskapet skulle elimineras, folket terroriseras och den polska nationen fцrsvinna. Polackerna skulle utgцra en arbetskraftsreserv som skulle utfцra slavarbete i de otaliga fabriker och lдger som tyskarna satte upp. Den polska politiska ledningen fдngslades omedelbart efter att kriget brutit ut och fцrdes till olika lдger. Mеnga polacker skцts eller dog av hеrt arbete, svдlt och umbдranden. Nдstan tvе miljoner polacker arbetade under kriget som slavarbetare i Tyskland. Under den sovjetiska ockupationen 1939 – 1940 deporterades 750 000 polacker till arbetslдger i Sovjetunionen och еtminstone 15 000 fеngar mцrdades av den sovjetiska armйn.

Jehovas vittnen

Jehovas vittnen var en grupp som pе religiцsa grunder vдgrade underordna sig det nazistiska partiet och som motsatte sig Hitler som ledare.
Гласувай:
0
0Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 622722
Постинги: 1354
Коментари: 453
Гласове: 203
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031