Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2016 11:58 - Счупени зъби и грешни пациенти: Голяма грешка от електрошок
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 363 Коментари: 0 Гласове:
0



 Чрез Корделия Weber / Jeppe Намери Ален - 17 / 08-16 08:53; Обновено: 22 / 08-16 14:04   Счупени зъби и грешни пациенти: Голяма грешка от електрошок Миналата година са съобщени 133 нежелани реакции от лечението с ЕКТ. Наред с другите неща, и обмена на пациенти и счупени зъби Интерактивни графики на: електроконвулсивна стъпка по стъпка

Източници: sundhed.dk, DR документален: "A шок в мозъка", ЕКТ насока от Южна Дания Graphic: Кен Икеда Madsen

  •  

В продължение на много удари, грешна доза от настоящите технически проблеми, обмен на пациенти и счупени зъби.

imageМощност до мозъка всеки ден, те дадоха 57 шокове в пет региона около Дания.Повечето пациенти са доволни от лечението, но по-малка част се чувстват, че elektrochokkene ги увреди за цял живот.Metro ще донесе в поредица от статии, фокусирани върху спорното третиране, което остава загадка за науката.Факти

ЕКТ се използва предимно за лечение на тежка депресия, когато други лечения не са успели.То може да бъде последна инстанция за пациенти, които са в опасност, защото те са за самоубийство или сте спрели ядене и пиене.

Проучванията показват, че Европейската енергийна харта има успеваемост на между 80-90 процента от пациентите с тежка депресия.

70-80 процента от пациентите, лекувани с електрошок опит да получите нежелани реакции като проблеми с паметта.

За повечето пациенти престава проблеми след кратко време, но малък брой откриете, че паметта им е трайно повреден.

Според проучване, направено от един от водещите световни учени в електроконвулсивна терапия, професор по психиатрия, Харолд A. Sackeim на Колумбийския университет, тя е около 10 на сто, което се равнява на 180 датчани годишно.

Датски проучване от 2003 показа, че над 80 процента от пациентите, които са получили електрошок са доволни от лечението.

Източници: Netdoktor.dk, Sundhed.dk, Когнитивните ефекти на електроконвулсивна терапия в структурата на общността

Това е в съответствие с тематичен доклад на Агенцията за пациента някои от най-честите грешки на електрошок. Ново проучване показва, че през миналата година е имало 133 съобщаваните нежелани събития.

Metro може да отиде кажа, че лечение с elektrochoks популярност нараства в Дания.

Всяка година обработва около 1800 души с електрошок в Дания. Консултант и професор Мартин Balslev Jшrgensen от психиатрична център Копенхаген в Университетската болница в Копенхаген, обяснява, че повечето грешки се случват, защото ви даде грешен ампераж на пациента.

Срещали ли сте все токов удар лечения, които видяха грешки? Така че ние искаме да чуем от вас. Напиши за журналист Jeppe Findalen на jtf@mx.dk или журналист Корделия Weber cweber@mx.dk.

 

ПРОЧЕТЕТЕ също: Едит получи електрошок 16 пъти: - Аз бях с увреден мозък

 

- Лечението не е наистина толкова сложно.Какво го прави трудно и които са регистрирани като грешки е, че ние се опитваме да се даде по-малко енергия, колкото е възможно. Като се има предвид твърде много, пациентът може да има повече странични ефекти, но това обикновено не е опасно, казва Мартин Balslev Jшrgensen, като обясни, че групата на терапевти в Дания ще се срещнат през ноември, за да вдигне на грешки.

В Националната асоциация на бивши и настоящи LAP потребители психиатрия, имат познания по няколко случая, при лечение електрошок е отишло сериозно погрешно.

- Има няколко смъртни случаи, свързани с лечение, но е за щастие рядко. Но има и примери за случаи, в които хората са пушили в продължителен кома след лечение и е била повредена от него, казва консултант в скута, Карл Bach Йенсен.

ПРОЧЕТЕТЕ също: Повече млади хора са засегнати от депресия

Той посочва, че има много хора, които са щастливи да ЕКТ, но че проблемите на лечението е слабо разбрана.

Според Мартин Balslev Andersen причинени всички смъртни случаи, свързани с електрошок лечения, че пациентите са болни по-рано.

- Ако има прави да настъпи смърт при лечение на ЕКТ, това е обикновено хора, които имат сериозни сърдечно-съдови заболявания или непризната основното заболяване или не, уловени или пренебрегвани. Това е може би по-опасно да се получи ЕКТ, отколкото това е просто да се разхожда. Но аз почти ще я сравни до смърт по време на полов акт, или ако отида по стълбите. Системата е belastet.

ПРОЧЕТЕТЕ също: Проучване: Антидепресанти не работят на деца и млади хора

Агенция здравна защита през 2010 г. преразглеждане на смъртните случаи, свързани с лечение с електрошок.

В срок от осем години почина 78 пациенти в рамките на първите 30 дни, след като са получили електрошок.

Board на здравеопазването може да чрез своето разследване не е казал дали е лечение с електрошок, което е причинило смъртта на пациента. 

  •  


Тагове:   elektroshock,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1182211
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930