Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2016 10:47 - В памет на убитата америк. сенаторка НАНСИ ШЕФЕР
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 582 Коментари: 0 Гласове:
1



В памет на убитата америк. сенаторка НАНСИ ШЕФЕР
Автор: semtomovi Категория: Лични дневници   image
Прочетен: 6562 Коментари: 31 Гласове: 2
Последна промяна: 22.11.2010 22:20

image


‎Nancy Schaefer,
1937 - 2010 
  image  
- В памет на сенатор Нанси Шефер, САЩ, която събирала материали за деца и родители, намиращи се в шоково състояние и чиито живот е "разрушен от системата".
Издала е доклада "Коруптната дейност на социалните служители" "The corrupt business of Child Protective Services" (Socialtjдnstens korrumpera...de verksamhet) през ноември 2007 година.
 
С линкове. Страничката е на шведски език. За да четете страничката в оригинал, трябва да знаете шведски език, и моля натиснете я ТУК:


ПРЕВОД от сайта по-горе: От името на борда и на членовете на NKMR бих желал да изразя най-дълбокото ни съчувствеие пред децата и внуците на Нанси и Бруус Шефер за ранната загуба на техните обичани родители и баба и дядо.

Нашата скръб по повод убийството на Нанси Шефер е във висока степен насочена към Eagle Forum и към останалите организации, които тя основа и чиито председател бе тя, към народа в щата Джорджия и към САЩ. Вие сте загубили един активист който вярваше дълбоко в американската Конституция, правната сигурност и защитата на основните човешки права за децата и за техните семейства.

Разследването на Нанси Шефер на "Child Protective Services" я доведе до написването на един доклад за  "
The corrupt business of Child Protective Services" (Socialtjдnstens korrumperade verksamhet) през месец ноември 2007 г.  Нейната реч, Nancy Schaefer on CPS, на конгреса на форума The Eagle Forum kongressen през септември 2008 г., я стори безсмъртна.

Смъртта на Нанси Шефер не е само голяма загуба за нейното семейство, за нейните приятели, роднини и близки, за щата Джорджия и за САЩ, но дори за нас в северните държави, където децата и техните семейства страдат под злоупотребите с правото срещу децата и техните семейства.

Нанси Шефер ми беше лична приятелка както и на NKMR от 2008 г. насам. Ние си говорехме често по телефона или си изпращахме окуражаващи Е-мейли едни на други. Нанси Шефер и аз се срещнахме за пръв път през м. август 2009 г. на 
World Congress of Families V в Амстердам в Холандия, и бяхме неразделни по време на 4-те дни, през които се намирахме там. Нанси Шефер държа една реч през време на "сесията на парламентаристите" която шокира парламентаристи и министри от различни правителства по светва които взеха участие ъв WCF V.

Нанси Шефер събираше информация за деца, за техните родители и семейства, коиито се намират в шоково състояние и които са били разбити и тя публикуваше информацията. През годините, през които сме се познавали, Нанси Шефер изпрати неизброимо количество статии и друга информация до NKMR за злоупотребите в САШ където държавни органи принудително изземват деца от грижите на техните любящи родители  и ги пласират в често неподходящи домове за осиновяване сред абсолютно непознати хора, които вземат децата заради парите.

NKMR разпозна тези проблеми, тъй като ситуацията е същата за хиляди деца и семейства и в северните държави.

Нанси Шефер бе един от говорителите при симпозиума на NKMR на 22 август 2009 г. Ние не успяхме да съберем достатъчно пари за да я транспортираме през Атлантика, и тя се намираше в Амстердам от 2 седмици по-рано, тъй че техниците на NKMR и нейния син, Едвард Шефер, се сработиха и тя можа да достави своето изказване и да отговори по въпроси от Гьотеборй, директно от своя офис в Джорджия. Изживяхме едно въодушевяващо преживяване, което ние, които участвахме в симпозиума на NKMR na 22 август 2009 г. дълго ще си спомняме.

Последният ми контакт с Нанси Шефер бе нейният Е-мейл от 16 март 2010 г., където тя ме информира:
 
"Рюби, слязох от поста председател на Eagle Forum в Джорджия. Ще продължа да бъда Национален председател за правата на родителите: ние ще филмираме един документален филм за родителите, за бабите и дядовците, за самотните майки и татковци, които всички са жертви на системата, сега през празника. Аз ще ви поддържам информирани. Бъдете силен. Ние нямаме право да се предаваме. Вярвам с цялото си сърце, че нашият Създател Бог желае това да бъде разкрито и разградено. Нека той те благослови както и твоята работа! Боря се, NS"

Получих Е-мейл, гласящ "Нанси Шефер убита" в съботната вечер на 27 март 2010 г. В новините по Интернет се твърдеше, че тя бе убита от своя мъж и че той беше се самоубил в съгласие с документ за смърт и че разследването фокусирало върху този сценарий. Аз реагирах на факта, че разследването не бе предсказателно, тъй като аз знаех веднага, че Нанси и Бруус Шефер никога не биха изоставили своите пет деца и 13 внуци по подобен начин.

Скъпа Нанси, твоят глас за децата в Джоржия, САЩ и Северните държави сега замлъкна, но с твоя пример да се изправиш за да защитиш основните човешки права и свобода  на децата и на технтие родители, както и на основните семейни човешки права и свобода от натиска на  държавните органи  - ще продължи да живее в моята памет.

Почивайте в мир Нанси и Бруус. Липсваш ми, Нанси.
Тези, които Ви убиха Вас двамата постепенно ще бъдат привлечени пред съд!

Улуфстоорп, 1 април 2010 г.
Рюби Харролд-Клооссон
юрист-кандидат
Председател в NKMR
Швеция

От сайта www.nkmr.org



Ето малко информация и за смъртта на сенатор Нанси Шефер и от един малко по-достъпен, сайт, вече на английски език:
 
“On Friday, former Senator Nancy Schaefer and her husband were found dead in their home in Habersham County. Even before a GBI investigation could be initiated, media outlets began pronouncing that their death was a “murder-suicide” and shut off most public comment posting on their web sites.

Превод на горното:
"В Петъка, бившата сенаторка Нанси Шефер и нейният съпруг бяха намерени умрели в техния дом в Хабершейм Каунти. Дори преди едно разследване на GBI да е стартирало, медиите започнаха да се изказват, че тяхната смърт била едно "убийство-самоубийство" и приключиха с публикацията на повечето официални коментари на техните уеб-сайтове."

ИЗТОЧНИК:
http://blandyland.com/?p=605

видеа с нанси
http://semtomovi.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/11/22/v-pamet-na-ubitata-amerik-senatorka-nansi-shefer.638724




Тагове:   Нанси Шефер,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1184015
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930