Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2016 11:54 - Деца от интернат се пускат за по 5 лева на пенсионери
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 561 Коментари: 0 Гласове:
0



Деца от интернат се пускат за по 5 лева на пенсионери By Елена Атанасова/ декември 4, 2016/ ТОП НОВИНА
  •  
  •  
  •  
  •  
  Прочитания: 5 012

image

Кутия цигари, петолевка или алкохол. Това е цената, на която деца от социално-педагогическия интернат „Христо Ботев“ в сливенското село Драгоданово се продават на пенсионери и роми, разказаха потресени жители на населеното място. Интернатът е един от шестте подобни в страната и придоби печална известност, след като дори омбудсманът Мая Манолова настоя да бъде затворен заради извращенията и лошите условия в него. Според местните децата, които са настанени там заради проблемно поведение като кражби, бягство от дома, скитничество и други престъпления, проституират в селото. Те не само че посещавали къщи и бараки, където да правят секс, но дори приемали посетители и в интерната, като пазачите пускали външните срещу такса от 2 лева.

„Това са пълни глупости. Такова нещо няма. Омбудсманът си прави PR с нас. Имаме нужда от пари за ремонт на оградата. Това напишете, а не пишете за секс“, отсече пред екипа ни новоназначеният директор на интерната. Той отказа да се представи, а откриването на името му се оказа по-трудно от намирането на непълнолетно дете за секс в Драгоданово. Според справка в интернет обаче, фамилията му е Иванов. Директорът категорично отрече да се случва каквото и да е нередно в интерната. И заплаши, че ще си търси правата по съдебен ред за клеветите на хората от селото. „Вместо да пишете глупости, напишете, че имаме нужда от пари. Тук всичко друго е наред“, каза той и затвори телефона.

 

За обратното обаче свидетелстват не само разказите на жители на селото, а и официално публикуван документ от комисия на Държавната агенция за закрила на детето.

След извършена проверка от сигнал през месец февруари 2016 година се оказало, че 11-годишно момченце е било изнасилено в учебното заведение.

Това станало още на втория ден след настаняването му. То първо е било пребито зверски от две 16-годишни момчета, след което го изкъпали и го облекли в женски дрехи. Последвало и сексуалното посегателство. Проверката установила, че дежурният възпитател по време на инцидента е бил с група възпитаници извън интерната, като по данни на деца е заключил външната врата на сградата и е оставил част от учениците без надзор./монитор

Коментирай чрез фейсбук


Тагове:   българия,   интернат,   деца,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1182844
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930