Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2022 17:03 - Следващият разказ за „пандемия“ за… фалшиво знаме в Украйна?
Автор: zahariada Категория: Новини   
Прочетен: 771 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 29.01.2022 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Следващият разказ за „пандемия“ за… фалшиво знаме в Украйна?

Гавин О"Райли

image

През изминалата седмица светът гледаше как вече двегодишният разказ за COVID-19 на основните медии се срина почти мигновено.

Във време, което не може да бъде описано като нещо по-малко от подозрително, през същата седмица, в която Световният икономически форум проведе своето виртуално събитие от програмата в Давос , Ирландия и Великобритания обявиха внезапното и незабавно прекратяване на почти всички мерки за Covid и Световната здравна организация призова за край на ограниченията за пътуване, свързани с Covid, като организацията също така заявява, че краят на „пандемията“ може да се очертава, в рязък контраст с неотдавнашно съобщение , че подобна прогноза е преждевременна.

С темата на годишната среща на върха на Световния икономически форум през 2022 г., която трябва да се проведе през май и първата лична среща на форума от 2019 г., е „Да работим заедно, да възстановим доверието“, оптимистът сред нас може да каже, че е имало приемане сред глобалния елит, че нарастващото съзнание в световен мащаб за корпоративното завладяване на власт над обществения живот, което доведе до последните две години, както и стабилният поход към система за цифрова идентификация, както е предвидено в концепцията на Клаус Шваб за четвъртата индустриална революция чрез използването на паспорти за ваксини, стана толкова широко разпространено, че вече не е възможно да се продължи настоящият медиен разказ за COVID-19.

Въпреки това, внезапният спад на COVID-19 от корпоративните медии също представлява удобен момент незабавно да пренасочи вниманието си към нещо друго – вероятно неизбежна атака с фалшив флаг в Украйна, използвана като претекст за подкрепяното от Запада правителство в Киев да започне атака срещу отцепилите се проруски републики Донецк и Луганск в източната част на страната, като по този начин предизвика въоръжен конфликт между Украйна и Москва, такъв, който има голяма вероятност за разклонения в световен мащаб.

От края на ноември западните медии, в крачка, популяризираха наратива, че Русия планира „неизбежна“ военна инвазия на своя по-малък западен съсед – с Киев да влезе под контрола на подкрепяните от САЩ и ЕС правителства на Петро Порошенко и Владимир Зеленски след организираната от ЦРУ и МИ6 цветна революция на Евромайдан през 2014 г. стартира в отговор на тогавашния президент Виктор Янукович през ноември 2013 г. да спре търговското споразумение с ЕС в полза на по-тесни връзки с Москва.

Въпреки че единственото „доказателство“ за подобно нахлуване, предложено досега през последните два месеца, е легитимното движение на руски войски в рамките на собствените граници на Русия, западните медии, повлияни от неоконите, все още твърдо обещават, че руската инвазия в Украйна е само въпрос на дни след провеждането им – по начин, който не се различава от предишните им твърдения, че Саддам Хюсеин е имал способността да изстреля оръжия за масово унищожение в рамките на 45 минути преди водената от САЩ инвазия в Ирак през 2003 г.

Твърденията за руска инвазия в Украйна идват и в момент на по-широко напрежение в Източна Европа, като руският президент Владимир Путин, заедно с неговия беларуски колега и единствен европейски съюзник Александър Лукашенко, са обвинени в опит да дестабилизират Европейския съюз чрез натрупване на африкански и близкоизточни мигранти на границата между Беларус и Полша. Фактът, че много от споменатите мигранти бягат от войните и цветните революции, наложени на двата региона от хегемонията САЩ-НАТО, се игнорира удобно от западните медии.

Ако скоро започне атака с фалшив флаг, за да предизвика конфликт между Москва и Киев обаче, това би било тактика с предишно използване от лобито за смяна на режима, което, подобно на теоретична война между Русия и Украйна, също почти доведе до по-широка въоръжена конфронтация между Москва и НАТО.

През 2017 и 2018 г. бяха извършени две химически атаки съответно срещу сирийския град и Хан Шейхун и град Дума, като и двете атаки бяха обвинени от Запада върху съюзническото правителство на Москва на Башар ал Асад и двете доведоха до стартирането на круиз от САЩ ракетни и въздушни удари срещу цели на сирийското правителство – просто спирайки до пълномащабна военна интервенция.

Всъщност използването на провокация с химическо оръжие беше очертано като такова от руския министър на отбраната Сергей Шойгу едва миналия месец – атака с фалшив флаг, върху която западните масови медии, с внезапното си отхвърляне на разказа за COVID-19, може скоро да съсредоточат вниманието си вместо.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. oia - Щом започват предварително да о...
29.01.2022 18:16
Щом започват предварително да обясняват --това е първата им стъпка на манипулацията. След това, започва поддържането на лъжата за затвърдяване.
Похвата им е познат. Оказват се прорицатели, макар че са малоумни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39932840
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930