Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2014 14:13 - Малмьо - всяко трето дете живее под границите на бедността
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 590 Коментари: 0 Гласове:
0



 
Гр. Малмьо - всяко трето дете живее под границите на бедността

 

   

image

  Rafael Incze  разбира, че децата и младежите са изгубили доверието си в обществото, когато са принудени да живеят при мизерни условия.   Отделението за строеж на обществото (Samhдllsbyggnadsavdelningen) в Леенсреттен (Lдnsstyrelsen) в Скоуне. Количеството деца, които живеят в бедност в гр. Малмьо се е увеличило. Rafael Incze, от SKP Малмьо не е удивен.
– Проблемът е свързан тясно със ситуацията на родителите. Децата на сами родители, безработни и на хора с ниски доходи, са най-изложените, казва Кайса Пало.  Соара Свенссон, която развива дейността за Спассете децата (Rдdda Barnens verksamhetsutvecklare) в гр. Малмьо, потвърди пред в. Скоунскан, преди известно време, че пропастта между най-бедната една десета част и най-богатите в гр. Малмьо само се увеличава.   - Ние работим за това, вземащите решения да анализират последствията за децата, когато правят промени в икономиката и в системата за по-висок жизнен стандарт, разказва тя.   Никаква пресна статистика е подбрана, но през ниската конюнктюра на 90-те години като препратка, то Спасете децата се опасяват че още повече хора ще попаднат в ноктите на бедността.   Соара Свенссон: - От 90-те години от когато започнахме да правим нашите измервания то град Малмьо винаги е бил на дъното, на 290-то място от всичките общини на държавата. Няма нищо, което да индикира, положението да се е променило днес.   Разликата между Малмьо град и съседните общини е голяма. Община Ломма има най-ниска детска бедност. Какво правят политическите партии там за условията при които са принудени да растят децата им. Партийните дружества на Лявата партия (Vдnsterpartiets partifцreningar) в трите най-големи шведски градове в страната представиха един доклад през 2010 г., където пишеше:   "Детската бедност се е увеличила с 50% през последните 4 години. Най-зле е в големите шведски градове и най-зле е за децата където родителят им е сам. Въпросът за детската бедност не може да чака ами се иска действие и то сега. Ние пускаме затова един доклад за детската бедност и за 30 политич. изисквания които настояваме да прокараме за да подобрим ситуацията за децата в семействата с ниски финансови ресурси в Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо."  
Rafael Incze, от SKP Malmц, не се учудва над факта, че бедността си проправя път в шведското общество: – Вижте сега последно с пазарът на електроенергия, казва Rafael Incze. Цените са завишени от премахването на регулирането им насам и защото те са спрели ядрената сила. Спекулира се с цените за електроенергия и за друго, например с наемите за жилища...   – Aftonbladet писа днес (на 27 януари - бел. на ред.) затова, че заможността на електрическите директори се завишава когато цената на електричество се повдига шоково. Това са такива неща, които правят бедността да се шири. - Разбирам, че децата и младежите изгубват доверието си в системата когато оставят младежите да растят така, както ги оставят в например в Херргоурден, казва Rafael Incze.    Превод от Шведски: Мария Томова   Източник: www.riktpunkt.nu   линк http://www.riktpunkt.nu/2011/01/malmo-var-tredje-barn-lever-under-fattigdom/
Просмотров: 198 | Добавил: Dedovhuj | Рейтинг: 0.0/0



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1181224
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930