Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2015 15:25 - Германци излязоха по улиците срещу поробването от Америка
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 2204 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 22.02.2015 18:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 20.02 22:54 - МАСОВО ЕВРОПЕЙЦИТЕ ИЗЛЯЗОХА ПО УЛИЦИТЕ СРЕЩУ ПОРОБВАНЕТО ОТ АМЕРИКА Автор: kolevm38 Категория: Политика   image 
Прочетен: 143 Коментари: 0 Гласове:  3  
 
  20.01.2015
     
Германци излязоха по улиците срещу поробването от Америка снимката от събитието е от 17 февр 2015!!

image
 image

снимката от събието е от 16 февр 2015

/КРОСС/ Deutsche Welle съобщи, че повече от 50 000 души са излезли по улиците на Берлин, протестирайки срещу подписването на споразумението за свободна търговия със САЩ. И не само това, вече повече от 1 200 000 европейци са се надигнали срещу плановете на властите на ЕС да предадат икономиката си на Америка, подписвайки петициите Stop TTIP.

Да припомним, че подписването на такова споразумение ще превърне ЕС и, особено Германия, финансираща цяла Европа, в пласментен пазар за американските фермери и производители.

"Планираното споразумение за създаване на ТТИП ще обслужва едностранно интересите на световните селскостопански концерни и ще доведе до ликвидирането на много селски производители по света", - заяви официалният представител на повече от 120 протестни организации, Йохан Фритц. В резултат на това, само на един протест по време на ежегодната изложба за достижения в селското стопанство, са протестирали повече от 50 000 души, а организацията Stop TTIP съобщи за събирането на повече от 1.2 млн. подписа от жителите на ЕС "срещу създаването на зона за свободна търговия между ЕС и САЩ".

Интересно е, ще успее ли Европа, без която никога не би имало САЩ, да отстои правото си? Или властите на ЕС, в частност наричаната вече райхканцлер Ангела Меркел ще хвърли Европа в краката на САЩ, като знамето на победения в краката на победителя? Особено, като се има предвид, че до ден днешен САЩ имат право да обявят Германия за "враг на света" и дори не са извели (за разлика от СССР) войските си от територията й, слушат както Меркел, така и ръководството на ФРГ?

Готова ли е Европа да послуша гражданите и бизнеса си, които вече страдат заради санкциите срещу Русия и ответното ембарго (не напразно световните медии смятат загубите за икономиката на ЕС, корпорациите и предприемачите)? Или ще се изплюят в лицето на народа си - както направи Оланд с легализацията на гей браковете, въпреки милионите протестни митинги?

"Зоната за свободна търговия между ЕС и САЩ ще доведе до това, че американският финансов капитал ще форматира европейската икономика според собствените си нужди. А това може да доведе до прекратяване на съществуването на реалната независимост на европейската икономика",- сподели с Pravda.ru политологът Владимир Брутер. "Политиката на САЩ е неприемлива за Централна Европа", - подчерта той.

"Меркел и лидерите на ЕС, действащи според указанията и в интерес на САЩ, се държат като бедна майка, продаваща дъщеря си на сутеньор или богат клиент. Те, извинете, я сложили пред селянина и макар с някакво чувство на срам, я събличат и й разтварят краката с думите "така трябва",- такава необичайна аналогия правят във Facebook немските активисти. "А ние не искаме. Не сме толкова бедни. Можем да скочим, но неизвестно защо, лежим, боим се да не ядосаме мама",- добавят те.

Защо им трябва това на САЩ?

"Америка иска да използва днешната ситуация, за да откъсне икономически Европа от Русия и да изтъргува за себе си максимално благоприятни условия в контекста на преговорите за създаване на трансатлантическо търговско и инвестиционно партньорство", - казваше по-рано Министърът на външните работи Сергей Лавров.

Думите му ги потвърждава известният американски аналитик Пол Кристи. "За да се приключи с дълговете, на САЩ им трябват нови пазари, съпоставими по мащаб с американските. Единственият такъв пазар сега е европейският. Следователно, трябва да се намери начин изцяло да се отвори европейският пазар за САЩ. Много години се занимавахме с разработката на този проект",- се съгласил ръководителят на "Института за глобални перспективи".

"Главната задача на събитията в Украйна е да раздели Европа и Русия дотолкова, че европейците изцяло да се откажат от сътрудничеството си с Русия и да преориентират икономиката си към пълно сътрудничество със САЩ. Главната цел е по-здраво да се върже икономиката на Европа към икономиката на САЩ, а какво ще се случва с Украйна - никого не го интересува.",- добавил световно известният експерт.

"Трябва 500 милиарда долара, които са стокооборотът на Европа с Русия, да станат стокооборот на Европа с Америка. Тогава ще имаме реален шанс да уредим финансовите си задължения и да съхраним долара като световна валута",- признал си американецът.

"Да се откъсне Европа от Русия геостратегически сега е важно, би могъл да съществува такъв вариант на развитие на събитията",- съгласява се заместник ръководителят на института по икономика към РАН Светлана Глинкина.

Източник: http://www.politonline.ru/comments/22880060.html
http://www.cross.bg/evropa-rysiya-ikonomikata-1448753.html

Пол Робъртс: Американските корпорации ще заробят Европа

 


Тагове:   Германия,   САЩ,   Берлин,   германци,   TTIP,


Гласувай:
8



Спечели и ти от своя блог!
1. balebalev - Аз живея в Берлин
22.02.2015 15:48
и мога да ви кажа, че такава демонстрация тук не се е състояла. Снимката, която сте приложил(а), е от протестите на ПЕГИДА в Дрезден, непосредствено след атентата в Париж и няма абсолютно нищо общо с Америка и Русия. Статията ви доста наподобява на супер некадърното колажче с украински самолет,който сваля малайзийския Боинг. По стила безпогрешно се разпознава кои са началниците Вт. :)))
цитирай
2. latestnews - ха ха ха 'началници"
22.02.2015 16:54
Госодине
Не всички са платени от ЦРУ и Шорош и имат началници и са мазни-мазни от пиндоски пачки. някой са на отслабвателна криза на Царя на жабите :) ама вие на мене ли говорите или на г-н Колев? Дайте да уточним!
цитирай
3. latestnews - Е хубаво
22.02.2015 16:56
снимките се копират днес от Гугъла. но за текста какво ще кажете?
цитирай
4. latestnews - Първо, аз не съм на място в Берлин. Но ...
22.02.2015 17:19
Първо, аз не съм на място в Берлин. Но вие ако сте, защо не направите ваши собствени снимки? И второ тази новина се върти от дни в мрежата. Ще ви я пусна идентична и от други сайтове. Имайте търпение...
цитирай
5. latestnews - подмених снимката с актуални снимки
22.02.2015 18:29
и датите на демонстрациите са указани!
Снимките са от организация против TTIP
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1181485
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930