Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2015 15:44 - Карл Билдт - корупционер
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 960 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.06.2015 18:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

image

image

снимки:

Did Georgia pay money to Swedish Foreign Minister?!

 http://www.biasfreereviews.com/2014/10/georgia-pay-money-swedish-foreign-minister/

18/09/2014

Свръхсекретни документи разкриват факти от паричните преводи от грузинското правителство на пиар-агентството, свързано с Умерената коалиционна партия, на сумата от 18 милионов шведски крони.

 Продължават да преследват Карл Билдт за тесните му контакти с екс-президента Михаил Саакашвили, против когото сега е възбудено углавно дело. Разобличенията на шведския вестник «Афтонблодет», касаещи многомиллионния договор между властите на Грузия при бившия президент Саакашвили и пиар-агентството «Креаб», председател на чието управление се явява  Карл Билдт, позволяват на бившия грузински министър да каже: «Билдт — е корупционер».

Сега обаче се оказва, че и близкия сътрудник на Билдт се е преместил от печелившето пиар-агентство веднага в Министерството на Външните Работи.

Още през м. септември 2012 година на в. «Афтонблодет» се удало да получи компрометиращи сведения за контактите на  министъра на външните работи Карл Билдт с правителството на Грузия, както и с бившия президент Михаил Саакашвили, който сега го подозират във фалшификации на президентските избори през 2008 година. През м. юли същата година против него било възбудено углавно дело по обвинения в нееднократно «превишаване на длъжностните му пълномощия». Вчастност, през 2006 година Карл Билдт, бивайки председател  на управлението на пиар-агентството «Креаб», поддържащо контакти с Умерената коалиционна партия на Швеция, се занимавал, по думите на тогавашния ръководител на брюкселското отделение на агентството К. Исакссон, с привличане в ролята си на клиент на администрацията на Саакашвили.

Създаде позитивен имидж

«Креаб» било длъжно да помогне на грузинския режим да установи контакти с политиците и с СМИ, да обезпечи положителния образ на «режима в Средствата за Масова Информация». Скоро след договореностите с Грузия Билдт става министър на външните работи и излиза от състава на управленческото тяло на «Креаб». През м. ноември бил сключен договор. Тогава Билдт коментирал ситуацията по електронната поща: «Аз никога нямах никакви комерчески отношения с Грузия».

Документи с гриф за секретност

Сега "Афтонблодет" може да обнародва документи, над които президента Саакашвили присвоил грифа "напълно секретно". Те демонстрират, че услугите на "Креаб" били оценени невероятно високо. Става въпрос за преводите на почти 18 милиона шведски крони от грузинския режим в посока на агентурата "Креаб" за периода от м. декември 2006-та година до м. декември 2007-ма година. В съответствие с договора, на агентурата "Креаб" така също трябвало да се изплаща ежемесечна зафиксирана сума в размер от 1 000 000 шведски крони, без да се броят допълнителните заплащания по "специални проекти". Един от подобни проекти през м. януари- февруари 2008  година станали президентските избори в Грузия, същите по отношение на които сега Саакашвили го обвиняват, макар и тогава да имало място за фалшификации. Билдт извършил освен 14 броя официални, още и частни пътувания до неголямата република, и активно поддържал Михаил Саакашвили, в това число и в своя собствен блог.

Отозван след критика

След като шведският посланик в Грузия Ханс Гуннар Аден доложил за дозренията си във фалшификации на изборите през 2008 година, то него го отправили у дома му. Билдт в своя блог написал: «Резултатите от изборите е невъзможно да бъдат поставени под съмнение». По-късно международни наблюдатели на изборите - а така също, както и Аден, - доложили, че в хода на изборите имало място за несъответствия. По думите на посланик Аден, е много  сложно да се докладва за ставащото в Грузия разностранно именно защото Билдт бил до толкова близък съюзник на Саакашвили. В Грузия е общоизвестен факта, че Билдт бил в тесни дружески отношения със Саакашвили, и че «Креаб» работела за Саакашвили. Това не е тайна.

«Огромна сума»

През 2008 година Георгий Хаиндрава бил министър по регулиране на конфликтите при президента Михаил Саакашвили. В интервю пред в. «Афтонблодет» той разказал, че до него достигали слухове за контракта с «Креаб», и че подкупи били обичайно дело в държавната администрация. Тази сума е огромна за такава малка и бедна република, като Грузия, отбелязал Хаиндрава. «Та тя е много повече, отколкото тия, с които на мен ми се налагаше да се сблъсквам, тя няколко пъти повече превишава това, което американските лобистски организации получиха за пет години». «Необходимо е да си зададем въпроса, за какво всъщност  е заплатило правителството на Саакашвили? Що за работа е вършела «Креаб?», — коментира Хаиндрава.

Остра критика

Георгий Хаиндрава също така предявява остри обвинения по адрес на шведския министър на външните работи, който «увел» Саакашвили на международно ниво. «Аз действително потвърждавам, че Карл Билдт бе причастен към политическата корупция, до колкото той през цялото време бе в “джоба” у Михаил Саакашвили. Аз също предполагам, че частично това стана благодарение на заключението на изгодно тайно съглашение между “Креаб” и грузинското правителство».

Билдт: «Не съм вършел всичко това»

Билдт в електронно писмо отново опровергава това, че той е стоял зад привличането на грузинските власти на Саакашвили в клиенти на «Креаб». «Не съм вършел това. Въобще не съм водил никакви разговори за това нито с Грузия, нито с «Креаб», — подчертава той. Министърът на външните работи също отрича обвиненията на Георги Хаиндрава в това, да е замесен в политическа корупция, в това число в обезпечаване на сключването на изгодно тайно съглашение между «Креаб» и грузинското правителство: «Вече правих комментари по въпроса. Той (Георгий Хаиндрава — прим. пер.) е представител на войнствената опозиция срещу Саакашвили, и именно в това, е възможно, се крие и работата. Той започна да злобее, когато аз - също, като и официалните представители на ЕС и САЩ, - подхвърлихме на критика грузинското правителство за това, че те използват правова система против бившия президент. Това е довело до различи нападки, вчастност, и против мен». «Вероятно, към това можем да добавим, че официалните представители на Грузия вече изразиха съжаление по повод някои от тия заявления по мой адрес», — заключава Билдт.

Прибрал се от «Креаб» в МИД

Но не само Карл Билдт имал тесни връзки с Грузия благодарение на «Креаб». В договора, с който се удало да се запознае в. «Афтонблодет», в качеството на стратегически консултант на «Креаб» е указан Улоф Еренкрун, който след три седмици след това става един от най-близките съветници на Билдт в Министерството на Външните Работи на Швеция. Тогавашният глава на грузинското министерство на юстицията Софи Сичинава подтвърждава валидността на документите. И добавя: «У нас нямаме никакви документи, които да потвърждавт някакви изменения в договора с «Креаб».

А това означава, че в периода от м. декември 2006 година до м януари 2008 година Улоф Еренкрун е  работел с Грузия по договора на «Креаб», бидейки одновременно близък съветник на Билдт в Министерството на Външните Работи на Швеция. Самият Еренкрун уверява: «Веднага след като се съгласих да работя в правителствената канцелария, всичките мои други проекти, разбира се, бяха зааннулирани. След това не съм работил за страната.».

Оригинал на публикацията: Georgisk ex-minister: ”Carl Bildt дr korrupt”

публикувано: 10/09/2014 17:00



Читать далее: http://inosmi.ru/world/20140918/223089232.html#ixzz3cx2YobGS 
Follow us: @inosmi on Twitter | InoSMI on Facebook

Противоположни шведски държавнически възгледи относно нацистката хунта в Украйна

Уула Ерикссон

Корл Билдт е един шведски Хитлер. Обвинения за престъпления срещу човешките права го чакат. Той е обявен за издирване в много държави. Пронацист и създател на войни в много държави през последните десетилетия. Въпреки, че Фредрик Райнфелдт и Корл Билдт са с противоположни възгледи относно нацистката хунта в Украйна, то Фредрик Райнфелтн не може да му затвори устата, макар и да е избирателна година в Швеция. Това ни кара да се запитаме какво крият мудеротите? Същото като преди?

 

Carl Bildt дr en svensk Hitler. Еtal fцr folkrдttsbrott vдntar honom. Han дr efterlyst av flera lдnder. Pronazist och krigsanstiftare i flera lдnder de sista decennierna. Trots att Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt stеr fцr motsatta stеndpunkter betrдffande den nazistiska juntan i ukraina, kan inte Fredrik Reinfeldt tдppa till munnen pе honom, fastдn det дr valеr. Det gцr att man undrar vad som finns inuti moderaterna. Samma som fцrrut ?

 

Източник: стената на Уула Ерикссон, Фейсбуук, негов коментар

Дата: 07.03.2014
 

 



КАРЛ БИЛД: ПРАВОСЛАВИЕТО Е ГЛАВНАТА ЗАПЛАХА ЗА ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ

 09.05.2014

Шведският външен министър Карл Билд е председателствал партията, която се нарича либерално-консервативна (дървено желязо) -хем либерална, хем консервативна. Това е човек с ясни глобалистки виждания. Билд беше премиер на Швеция и всъщност вкара Швеция в Евросъюза, въпреки нежеланието на народа.

 

Той е бил в борда на петролна компания, която беше уличена в края на 90-те години в масово престъпление в Судан. Карл Билд беше тогава в борда на директорите на компанията „Лъндин ойл“, която беше обвинена, че е предизвикала смъртта на 10 000 човека в Судан, а още 200 000 са били принудени да напуснат или да бягат от действията на тази петролна компания в Африка.

 

Този същият Карл Билд казва, че православието било най-големият враг на западната цивилизация. Карл Билд: „Новата антизападна и антидекадентска линия на Путин се основава на дълбокия консерватизъм на православните идеи. И именно стремежът да се унищожи украинската църква (такова нещо изобщо няма, но Билд лъже най-спокойно) и да се върне украинската автокефалия в лоното на Московската патриаршия. И именно православието, според Билд, представлява главната заплаха за западната цивилизация.“
image

Това е битката срещу православието, която днес се води. Българите трябва да се определим дали искаме да бъдем към тази цивилизация, която обявява православието за враг, или искаме да сме на страната на православието.

 

„Шведският външен министър Карл Билд: правосклавието е главната заплаха за западната цивилизация”,

http://www.vestnikataka.bg/2014/05/%D1%88%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB-%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%B4-%D0%BF/

 





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1173200
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031