Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2016 12:53 - Децата ще имат досиета (CV) от детската градина! България се превръща в концлагер!
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.10.2016 13:12


image По шведски образец "Лично портфолио" ще петни имиджа и ще създава непрекъснати проблеми с учрежденията в живота на бъдещите хора от люлката до гроба!

Децата ще имат досиета (CV) от детската градина! България се превръща в концлагер! Публикувано на 17.10.2016 в България  

image

Хлапетата вече ще имат свое СV още от първа група в детската градина. Заведенията за най-малките въвеждат лично портфолио на всяко дете, след като това бе разписано в наредба по новия Закон за предучилищното и училищното образование. Детските градини в Пловдив вече събират от родителите снимки, които да бъдат поставени на кориците на личните досиета. Вътре учителите ще вписват информация за постиженията в различните направления – например български език, математика, социален свят. Ще се втъкват рисунки, ще се прилагат данни и за постигнатото в допълнителни дейности, като бойни изкуства, народни танци, балет. Педагозите ще упоменават и открити заложби извън задължителната програма. Идеята е да се систематизират данните за цялостното развитие и то да се проследява с всяка следваща година.

image

 Всяко учебно заведение трябва да стъпи на тези задължителни елементи, но може да разпише в правилника си и допълнителни критерии за съдържанието на портфолиото. При напускане на детската градина то ще се дава на родителите, които да го предоставят на учителите в първи клас.

 Преди години първи частните училища въведоха портфолиото по западен модел, като се ползваше за проследяване на нивото по чужд език. Някои детски градини също са го възприели. Родителите на подготваците от пловдивската ДГ „Каменица” например вече имат по 4 томчета – по едно за всяко година. Те съдържат и анкета, в която деца и възрастни отговарят на едни и същи въпроси. Разминаванията са комични. / marica.bg

loading...

ПО ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ
У ДОМА: СКИЦНИКА
  МАЙКАТА.АЗ: - Къде са тия шведски учебници? Искам да ги видя? Кога ще ги донесеш у дома? Защо не правим домашни заедно в Швеция като в България?
ДЪЩЕРЯ МИ РОЗИТА: - Другарката ги заключва в един шкаф в коридора на училището. Нямаме право да ги носим у дома.
Друг ден
МАЙКАТА/АЗ: - Какво си донесла? Какво е това?
ДЪЩЕРЯ МИ РОЗИТА: - Един от учебниците!
МАЙКАТА/АЗ: Но ти тук рисуваш нещо от ляво, и пишеш с йероглифи от дясно. В трети клас си. Не можеш ли да пишеш?
ДЪЩЕРЯТА/АЗ: - Отляво другарката ме кара да рисувам всеки понеделник какво правиш ти у дома ни. А от дясно го пиша с машинните букви които ме учат,  с чертички.
!!!
   



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1181037
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930