Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2016 01:19 - Добро пожаловать в 2030 год»: член датского парламента о счастливой жизни без приватности и личных вещей
Автор: latestnews Категория: Политика   
Прочетен: 475 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.12.2016 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  МОЯТ КОМЕНТАР
И шведите прокарват тия идеи. Там 90 процента (народа) няма собствено жилище, защото цената на 1 къща е от 10 милиона нагоре. Къщите са нещо в което се разполага само висшата класа на Швеция.
На мен и на много други като мен провъзгласени за "неудобни за учрежденията им" граждани, са забранили да четем, пишем и да ползваме технически пособия напук на техническия прогрес, и на "информационната ера" обявена още от Йоран Персшон в страната им.
Да не говорим за конвенциите по човешки права за които Швеция още преди 30тина години е гарантирала еднакви права за всички. Децата на половин милион грижовни шведи са отнети в Швеция, по 34 000 деца годишно - особено на емигрантски семейства, смесени бракове, религиозни и политически неудобни граждани (дисиденти) - воюват с тях до трето поколение. Закони за принудата в Швеция, закони за принудата в Дания. Принудително ЕСТ в Швеция и принудително ЕСТ в Дания. Спомням си един истински случай от Фейсбуу преди 3-4 години, когато един млад мъж беше изпратен на принудително електрошокуване от Бюрото по труда в Дания, за това, че бе отказал предложена му там работа. ЕСТ за болни, деца, бебета, майки, старци. Йеттестюпан се ползва и върви. В Норвегия не е по-различно. Там джендърната политика, която с "хен"-уването тепърва си пробива път в шведските детски градини и училища, вече е практика. Бях публикувала един материял от журналист Ирина Бергсет в който тя разказва колко и колко милиарда крони Норвегия заделя годишно за да "преобразява генно" децата на емигрантите - един нов Лебенсборн в действие пред очите на Мълчаливия, Глух и Сляп модерно-демократичен Свят. Да не говорим за затварянето в лудница на прогресивни журналисти заради журналистическата им работа и изследвания като г-жа Тафтьое. България не пише за тия неща. Добрата България с добрите българи, нехаем.
По втора точка имам 2 спомена. Опашката в детската градина на село когато другарката раздаваше куклите. Най-наглите и нахални и невъзпитани деца с лакти и нокти си пробиваха път и стояха винаги в началото на опашката. През време на моя престой в детската аз винаги получавах я някое мече, я част от тракторче. Красивите кукли със златистите коси отиваха винаги у едни и същи момичета. Ние с моята приятелка получавахме вълците и мечоците. Понеже отстъпвахме място на вкуса на опашката.
Така и в младежките ми години когато компютърните сайтове по запознанство ми избираха съпруг. Защо ли никога не улучваха някой по мой вкус а ми натрапваха все я едни сатрапи, я чудовища. Та това по втора точка с вещите от мен. То и без друго, и Дания и цяла Скандинавия едва удържат населението си с парични помощи и вещи - друго няма което да те задържи на тяхната жалка глинено-блатна територия. Затова пък на ферибоота като видиш полския бряг пееш ли, пееш. :)
А по трета точка, ако си мислите че с мобилен телефон в джоба има и едно място на което да не бъдете зарегистрирани, много се лъжете. Да не говорим за мислите ни на Гугъл и Гугъл плюс, както Джулиън Асандж ви го обясни много добре, това са личните ни след и досиета директно в ЦРУ. И в Интерпоол, едновременно. По ФРА-законът в Швеция от 90-те години насам, шведските служби и полиция четат всеки задграничен и презграничен Е-мейл и слушат всеки тел. разговор, за в държавата да не говорим, там ни инсталират камери директно в спалните и Ешелон ни подслушва телефоните. Добре дошли в пилотпроекта Скандинавия на Бъдещето, където НСР е вече реалност!
Това за съхраняването на мислите ви, ви го обясних в моя личен блог, как досието ми изпълвало било цяла една стая, без да знам, и как социална секретарка го знае на изуст, знаела ми дори и сънищата, хвалеше се постоянно г-жа Катарина розлунд-Лорсшон (ще я намерите на фейсбуук с профил). В Швеция всички учреждения събират на куп всяка ваша дума, документ, кореспонденция от и до властта и до учрежденията в един Матерен компютър. Дали тия банки с информация се предават на ХААРП и на други подобни инструменти за реакция с мозъка и мислите на човека - това не знаем, но факт е, че Швеция още по времето на Пальме е подписала Коммитйе-300 и е вътре в групата на Шаро. Та нима в Швеция можете да заминете някъде без това да бъде зарегистрирано? Ето, като попаднах в затвореното отделение 67 към болницата НЕЛ в Троллеттан заради укрити 14 червея на семейството ми и обявяването ми за луда, че съм си "въобразявала червеи" уж бяхме луди вътре, но персоналът тичаше до компютрите си в Рецепсията и регистрираше всяка наша дума, кашляне и пърдене. Камери имаше и по таваните на тоалетната. А в столовата имаше вестник на раположение и мъже, които следяха и разпитваха какво точно четем от вестника (регистрираха интересите ни). И се питах ако сме толкова луди защо политинтересите на лудите ги регистрираха непрекъснато чрез личен директен шпионаж там. Да не говорим че навън, в свободния живот всяка моя посетена българска вестнкарска страничка Телия я затваряше по нечия големска молба на другия ден и я блокираше. После Телия си изкарваше всичко на "бисквитките" в компа. Мога да ви ги разтеглям до утре, но вие едва ли вярвате, и то няма смисъл, макар че същата система вече навлиза и в България или както казва Ванга, "примката се пристяга все повече към шията на българите, но те не заслужават по-добро". Сигурно е имала впредвид избора на България през Изтока, Запада и Севера :)

Особено неприятни ми бяха посещенията в Женските Здравени Централи на Швеция. Така например не можете да си купите превентивни средства например хапчета против забременяване без рецепта. Рецептата ви се изписва от сестрата на тия централи. Обаче преди да ви я изпише тя ви подлага на дълги интервюта - тип с кого спиш, мъж ли е, жена и е, рогато ли е, колко се срещате, какво правите в леглото. Вие сте ДЛЪЖНИ да й отговорите. Тя всичко записва. После като се родят децата същите интервюта но вече тайно от друга инстанция, следяща бащинството ви подлага на ДНК-тест, бебето също и баща и майка за да се установи ИСТИНСКОТО бащинство на детето. Вероятно ако бащата е чужденец, веднага спират детските помощи. Не че моите деца израстнаха с детски помощи, въпреки редовни ДНК-техни тестове. Пак ни окрадоха

(текста е на руски език)

Roman Lukyanov

Общество на светлокосите, безполовите бледнокожи същества с пусти очи и тихи гласове Генмодифицирана Дания.

«Добре дошли в Европа през 2030 година».

Именно такъв свят описа Евгений Замятин още през 1920 година в своя роман-антиутопия “Ние” – именно от този роман и свалиха идеята си Олдос Хаксли в “О дивен нов свят” и Джордж Оруэлл в “1984”. Прочитайки тия размишления на членкната на  парламента на Дания – по тялото ми побиват тръпки, това вече е закаляване с романа от 20-те години!

В този текст на Ида Окен има няколко ключеви  момента:

1."На мен не ми принадлежи нищо. Нямам си собствена кола. Нямам си свой собствен дом. Даже нямам свои технологически устройства и дрехи"

2."Болшинството от нас сега просто си избират вещи, които им се иска да поползват. Понякога това носи удоволствие, а понякога ти се струва, че за вас този избро правят технологиите.Те знаят моя вкус по-добре отколкото аз "

3."По начало мен ме дразнеше, че нямам повече личен живот. Няма ни едно място, където бих могла да замина, и това да не бъде зарегистрирано. Знам, че някъде там се съхраняват записи за всичките мои действия, мечти и мисли. Надявам се, никой да не започне да ги използва против мен."
...

Манал я вашу Европу. Хочу жить снедаемый страстями и эмоциями, хочу иметь Родной дом, хочу быть неузнанным и неизвестным когда я этого хочу, иметь своё мнение при выборе - и плевать при выборе чего, но главное самому, на свои деньги, и в нужное мне время - а не по плану неизвестного Большого Брата. Я не хочу быть частью большого муравейника и инновационных маркетинговых исследований.

Когда-то у меня состоялся разговор с немцем, который прожил 8 лет в Ростове и ему нужно было возвращаться в Германию. Пили водку с шашлыками на Левбердоне - а водка это интересный продукт, язык развязывает лучше, чем в КГБ. Не помню точно полностью разговора, помню только одну фразу - "Вы, русские, даже не понимаете того, что в России вы по-настоящему свободны. Конечно, свобода - это всего лишь "длина цепи", но, наверное, в России он самая-самая длинная в мире. Иногда мне кажется, что её в России вообще нет".
И слава Богу.

See translation image «Добро пожаловать в 2030 год»: член датского парламента о счастливой жизни без приватности и личных вещей vc.ru


Тагове:   Норвегия,   Дания,   нср,   1984,   ест,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: latestnews
Категория: Политика
Прочетен: 1186360
Постинги: 2021
Коментари: 478
Гласове: 236
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930